Avantatges de les calderes de gasoil de condensació

Vols conèixer els avantatges de les calderes de gasoil de condensació?

Generalment el combustible més utilitzat per les calderes de condensació és el gas natural, però has de saber que aquest sistema també s’aplica a les calderes que funcionen amb gasoil. És una opció molt recomanable pels domicilis on no es té accés al gas natural.

A l’hora d’escollir quina caldera instal·lar a casa nostra hem de considerar varis factors que seran determinants en l’elecció:

 • La potència requerida per la instal·lació.
 • El tipus de combustible (gas ciutat, gasoil, gas butà,…).
 • L’espai disponible per emplaçar la caldera (accessible, ventilada, coherent amb la instal·lació a realitzar,…).
 • El rendiment energètic de la caldera y més tenint en compte les constants pujades dels preus dels combustibles i l’energia.

Si finalment et decideixes a instal·lar una caldera de gasoil de condensació hauràs de conèixer quins avantatges ofereixen respecte a altres sistemes que funcionen amb gasoil.

AVANTATGES DE LES CALDERES DE GASOIL DE CONDENSACIÓ

 1. Actualment són les calderes més eficients del mercat: permeten un estalvi energètic de fins un 15% respecte la resta de calderes de gasoil.
 2. Les seves emissions de CO2 y NOx són més baixes que una caldera convencional, més respectuoses amb el medi ambient.
 3. Es poden utilitzar amb sistemes de calefacció a baixa temperatura o amb sistemes de calefacció amb radiadors convencionals.
 4. Si es combinen amb sistemes de calefacció a baixa temperatura (terra radiant, emissora de baixa temperatura) y sonda externa per regular la temperatura de la sortida de l’aigua de la caldera, poden generar estalvis de fins un 30%.
 5. Són silencioses.
 6. Manteniment senzill i ràpid.

Una caldera d’alt rendiment energètic subministra més energia útil, però en aquest cas, consumint la mateixa quantitat de combustible o energia que una altra de menor rendiment energètic.

També has de saber…

 • Són una mica més costoses que les calderes convencionals però la inversió es recupera en poc temps gràcies a l’estalvi de gasoil.
 • Per l’evacuació dels fums de la combustió la conducció s’ha de realitzar amb materials especials.
 • Quant més baixa sigui la temperatura de retorn de l’aigua a la caldera, major serà l’estalvi energètic; per això les instal·lacions amb terra radiant on les temperatures de treball normal són de 45°C a la sortida de la caldera de 30 °C al retorn de la caldera, són les que ens permeten obtenir la màxima eficiència d’una caldera de condensació.

T’ha semblat útil el nostre article? Si et ve de gust et pots subscriure al nostre newsletter per estar al corrent de les nostres notícies i promocions.

2 comentaris

vilar bayó va dir:

Respon
22 febrer, 2017 a 19:21

I què passa si el gas-oil porta sofre?

Clima & Fred va dir:

Respon
23 febrer, 2017 a 10:10

Si el combustible conté sofre, en combustió es forma SO2, que després passa a SO3 i finalment es genera àcid sulfuric. Per aquest motiu les calderes de condensació de gasoil són més costoses que les calderes estàndard; són construïdes amb materials resistents als productes sulfurats que es generen al refredar els gasos de la combustió.

Escriu un Comentari

Es requereixen camps amb *